5 idei pentru decorarea holului

1.  Totul tine de un joc al culorilor si de exploatarea spatiului de locuit. Daca avem coridoare lungi si inguste, este de preferat ca amenajarea holului sa aiba ca obiectiv crearea impresiei de spatiu mai larg. Acest lucru se poate realiza prin vopsirea peretilor in doua nuante. Pentru laturile scurte vor fi alese nuante mai inchise iar pentru cele lungi nuante mai deschise. Atentie insa sa nu existe un contrast prea mare intre nuante, este nevoie de o diferenta cat mai discreta de culoare.

2.  Pentru pardoseala folosim materiale rezistente la trafic. Putem alege o mocheta care sa acopere toata suprafata holului. In cazul in care hotaram sa punem parchet sau gresie putem „arunca” si un covoras care sa nu ocupe toata suprafata. Ideea de gresie sau parchet liber da impresia de rece si neprimitor.

3. Acolo unde spatiul ne permite putem sa punem mobilier in hol. Pentru amenajarea interioara a holului si alegerea mobilei trebuie sa meargem pe acelasi principiu: sa nu se piarda ideea de spatiu. De aceea nu vom opta pentru o mobila care sa ne ocupe toti peretii si care sa intunece si sa incarce casa, ci pentru o etajera pe care sa asezam un element de decor interior (o vaza mai deosebita, un aranjament floral…), o masuta pentru telefon sau un corp de biblioteca ingust care sa fie folosit ca spatiu de depozitare.

4. Peretii pot prinde viata daca sunt decorati cu un tablou sau o oglinda (recomandata in cazul holurilor mici si inguste) de dimensiuni moderate sau cu o aplica care sa dea eleganta si caldura.

5. Un alt element de care trebuie sa mai tinem cont in amenajarea holului este vopsitul usilor. Usile trebuie sa fie in ton cu nuanta peretilor. Imaginati-va un hol ingust cu peretii intr-o culoare si usile alta culoare… s-ar crea un aspect neplacut, discontinuu, fragmentar.Un alt truc de amenajare interioara prin care puteti crea o atmosfera intima in hol este vopsirea tavanului intr-o nuanta mai inchisa decat restul peretilor.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.