5 Sfaturi pentru redactarea unei scrisori de intentie

1. Scrisoarea de intentie insoteste CV-ul si are menirea de a va prezenta ca posibili angajati. De aceea, redactarea acesteia este mai mult decat importanta. Continutul scrisorii de intentie trebuie sa fie la obiect si sa nu depaseasca mai mult de o pagina. Cu cat scrisoarea este mai lunga, cu atat riscati mai mult ca angajatorul sa se plictiseasca si sa nu-i acorde acesteia importanta cuvenita. De asemenea, scopul scrisorii trebuie stabilit de la inceput pentru a nu crea impresia de amalgam, de informatii inutile adaugate intr-un continut pompos.

2. Referitor la continut, acesta trebuie sa impresioneze prin corectitudinea celor scrise, prin fraze clare si concise. Evitati frazele care incep cu „Eu” deoarece acestea modifica complet cursivitatea continutului. Paragrafele nu trebuie sa depaseasca mai mult de 4-5 propozitii. Acestea la randul lor, trebuie sa se incadreze, fiecare, in maxim doua randuri.

3. Scrisoarea de intentie trebuie trimisa in original, ci nu sub forma de copie, ca dovada a lipsei de interes si a reproducerii in masa a continutului. In cazul in care trimiterea scrisorii de intentie se face online, asigurati-va ca se afla intr-un format placut, usor de citit. Daca apelati la alta varianta de trimitere a CV-ului, optati pentru un plic mare care sa nu permita indoirea documentelor dosarului de angajare.
Scrisoarea de recomandare: un document suplimentar, necesar obtinerii job-ului dorit!

4. Scrisoarea de recomadare este mai putin folosita de cei aflati in cautarea unui job. Fie din lipsa de experienta, fie din motive personale, tot mai putini sunt cei care vad scrisoarea de recomandare ca un document necesar dosarului de angajare. Insa, importanta ei este la fel de mare ca si cea a CV-ului propriu-zis. De aceea, cand demisionati din cadrul unei companii, nu plecati fara sa-i cereti anagajatorului sa completeze scrisoarea de recomadare! O astfel de scrisoare contribuie la credibilitatea dumneavoastra in fata viitorului anagajator si va pune in evidenta calitatile profesionale. In cazul tinerilor absolventi, cei care completeaza scrisoarea de recomandare pot fi profesorii sau decanii facultatilor. Astfel, angajatorul va avea mai multa incredere in capacitatile dumneavoastra, chiar daca experienta profesionala va lipseste cu desavarsire.

5. Continutul si formatul acestui document de angajare sunt identice cu cele ale scrisorii de intentie, cu mici exceptii. Cel care redacteaza scrisoarea de recomandare trebuie sa foloseasca formule de adresare protocolare: „Stimate Domnule Director al companiei…”, „Am onoarea de a va recomanda…”, „Cu consideratie”etc.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.