Cum sa redactezi un CV – 5 sfaturi utile

1. CV-ul trebuie sa fie simplu si succint. La sectiunea „Date de contact”, candidatul trebuie sa completeze totul corect; astfel, posibilul angajator il va contacta usor in vederea sustinerii unui interviu pentru job. Adresa de e-mail trebuie sa fie una profesionista, tip adresa cu numele si prenumele si nu nick-name-uri.

2. Sectiunea „Obiectiv de cariera” are o pondere mare in fata tuturor angajatorilor; candidatii trebuie sa completeze aici titlul sau sa descrie job-ului dorit. Posibilii candidati la interviul pentru job sa nu uite ca pentru fiecare CV trimis trebuie sa aiba completat un obiectiv de cariera diferit, in functie de job-ul la care aplica. Pentru sectiunea „Experienta”, treceti succint joburile anterioare, in ordine cronologica. Pentru a gasi un job bun este necesar ca experienta sa includa toate activitatile profesionale pana in prezent.

3. Sa nu mintiti in CV! Se vede imediat la interviul pentru job, iar angajatorul isi va face o parere proasta. Sectiunea „Studii” informeaza angajatorul despre baza teoretica a candidatului. Rubrica „Alte informatii” include date despre: limbi straine, permis auto, abilitati, operare PC si hobby-uri.

4. Un job bun implica un Curriculum Vitae structurat corespunzator. Formatul sa fie usor de urmarit vizual, modern si cu paragrafe.

5. Fiti atenti la greselile gramaticale! Chiar daca aveti o bogata experienta profesionala, angajatorii nu vor lua in considerare CV-ul candidatilor cu atfel de greseli. Structurati CV-ul pe maxim 3 pagini, dar numai daca este relevant pentru job-ul la care ati aplicat. Nimic nu este mai plictisitor si obositor pentru un angajator decat sa citeasca pagini intregi cu informatii complet nefolositoare! Prima impresie conteaza! Modul de prezentare profesionista al CV-ului este exact ceea ce asteapta angajatorii de la dumneavoastra.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.