Amenajari interioare Feng Shui – 5 informatii utile

1. Expertii in amenajari interioare Feng Shui se ghideaza dupa o serie de elemente importante in ceea ce priveste organizarea bucatariei, ca spatiu unde principalul element este focul. Daca bucataria este orientata spre nord, se vor folosi culori din cromatica acestui element: rosu, portocaliu, galben. Acest lucru face ca incaperea sa se imprime cu energia elementului dominant. Daca bucataria este orientata spre sud, se vor folosi culori foarte putin stridente, care sa atenueze efectul razelor solare si care sa nu intre in conflict cu elementul foc. Maro si crem sunt culorile cele mai potrivite pentru o bucatarie sudica.

2. Sufrageria e incaperea unde familia se reuneste pentru petrecerea timpului liber, intalnirile cu prietenii, diversele activitati relaxante si chiar pentru masa. Pentru ca indeplineste rolul central in casa, sufrageria sau livingul trebuie sa contina cate putin din fiecare element, insa in proportii echilibrate, pentru a nu disturba fluxul energetic si pentru a-i potenta valoarea pozitiva si influenta benefica. Cu alte cuvinte, culorile Feng Shui predominante trebuie sa fie complementare celor corespondente cu punctul cardinal catre care este orientata incaperea. Sudul cere culori pastelate, mai putin galben si portocaliu, care interfereaza cu lumina solara. Galben si portocaliu se pot folosi mai degraba spre nord, pentru a atenua elementul apa, care in mod normal cere culori precum albastru si verde acvatic. Amplasarea obiectelor in spiritul feng shui este esentiala: nu faceti din televizor un obiect de prima importanta in camera, pentru ca respinge fluxurile pozitive ale energiei Chi; nu plasati cactusi in incapere si nici alte plante cu spini sau cu frunze ascutite, ci doar rotunjite; evitati supraincarcarea camerei cu mobilier greoi: o canapea si cateva scaune ajung pentru o camera de dimensiuni mici. Mesele trebuie sa fie rotunde, ovale sau cu colturi rotunjite.

3. Elementul apa, care se regaseste in oglinzi, poate fi folosit pentru atragerea energiei ce vine dinspre fereastra. Totusi, nu amplasati oglinzile pe peretele opus ferestrei, deoarece energia Chi pozitiva va iesi pe unde a intrat. De asemenea, nu plasati oglinda nici in partea opusa usii de la intrare, deoarece energia se risipeste. Materialele textile sa fie moi, fine si cat mai fluide. Desi multe idei par a fi simple sfaturi de amenajari interioare, Feng Shui aduce cu sine conceptul de fluiditate a energiei, in orice obiect aflat in casa.
4. Amenajarea interioara a dormitorului trebuie sa respecte si ea reguli speciale: mobila sa nu aiba colturi ascutite (daca nu se poate altfel, este bine sa le mascati cu ajutorul unor materiale textile (patura de pat, fata de masa). Pentru cei singuri care doresc sa atraga un partener, dar si pentru cuplu, dormitorul trebuie sa aiba elemente pereche: doua noptiere cu doua veioze, doua scaune sau fotolii daca spatiul permite, dar si pernute pe pat. Elementele duble induc ideea de cuplu. Oglinda in dormitor este apreciata, insa amplasarea impune si de aceasta data anumite restrictii: nu plasati oglinda langa pat, deasupra capului (desi multi sunt incantati de acest lucru) sau pe peretele opus ferestrei. Energia pozitiva reflectata se risipeste si se instaleaza oboseala. Culorile Feng Shui sunt si ele importante si trebuie expuse in functie de elementul care guverneaza pozitionarea incaperii. Rosul si rozul aduc armonie si pasiune in relatie, insa trebuie folosite doar ca accente, ci nu ca nuante dominante (mai ales rosul, daca dormitorul este pozitionat spre vest). Aceste culori corespund lui Yang, elementul masculin, asa incat prea mult Yang va poate face nervosi si agitati – asa cum prea mult Yin va poate face melancolici si apatici. De asemenea, incercati sa nu dormiti cu picioarele direct catre usa: la chinezi, aceasta este pozitia mortului.

5. Filosofia feng shui foloseste principiul energiei Chi si a circulatiei libere a acesteia in spatiul de locuit. Fiecare camera poate beneficia de imbunatatirea energetica cu ajutorul formelor, culorilor, obiectelor. Pozitionarea fiecarui obiect si a culorilor Feng Shui se face in functie de cele cinci elemente care guverneaza planeta: apa, foc, pamant, lemn si metal.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.