Cum alegem masina de spalat? Sfaturi pentru a cumpara un produs performant

Nicio locuinta fara masina de spalat: mai noua sau mai veche, masina de spalat este mai mult decat necesara in zilele noastre. De la complexitatea programelor de spalare si acessoriilor masinii de spalat, la viteza de centrifugare si clasa de energie, acest tip de produs electrocasnic trebuie sa corespunda celor mai exigente nevoi, deoarece, depindeti de buna lui functionare si de durata sa de viata.

Care sunt criteriile pentru alegerea unei masini de spalat performante?

Cautati o oferta rentabila prin magazine… si totusi v-ati dori ca la un pret mic sa puteti cumpara un produs performant si durabil. Inainte sa alegeti masina de spalat, este bine sa cunoasteti cateva aspecte importante care fac diferenta.

Clasa de energie se refera la consumul de curent electric din timpul spalarii si se situeaza pe o scala de la E la A, unde A este cea mai economica clasa de energie. Aceste litere – simbol sunt trecute pe fisa tehnica a masinii de spalat si vizibile pentru clienti.

Numarul de turatii pe minut sau viteza de centrifugare poate varia de la 400 la 1200, in general. Turatiile se refera la viteza cu care functioneaza cuva masinii de spalat. Daca doriti ca rufele dumneavostra sa iasa aproape uscate din masina de spalat, optati pentru cele care au o viteza de centrifugare de 1200 rotatii pe minut.

Cuva trebuie sa fie fabricata din materiale rezistente: inox, poliplex, duraprop. Acestea din urma se intalnesc mai degraba la masinile de ultima generatie si sunt mult mai rezistente in timp, se uzeaza mai greu sub actiunea detergentilor si duritatii apei si rezista bine la socuri.

Accesoriile masinii de spalat sunt, de asemenea, importante: furtunul de evacuare trebuie sa fie suficient de lung (de regula are dimensiuni standard, dar depinde de la model la model) pentru a permite pozitionarea lui intr-un loc care poate folosi la evacuarea apei. De asemenea, fiti atenti la pozitionarea picioarelor masinii de spalat: orice defectiune a acestora inseamna un echilibru precar al produsului si drept urmare instabiliate pe sol si defectiuni mari cu timpul.

Modul de incarcare cu rufe, frontal (cu hublou) sau vertical, poate fi o piedica pentru unii cumparatori: pentru persoanele pentru care aplecarea este totusi un efort, se recomanda o masina de spalat cu incarcare verticala.

Programele de spalat – cu cat masina de spalat este mai performanta, cu atat va avea mai multe functii, respectiv programe de spalat. Acestea sunt create pentru a raspunde tuturor interdictiilor in ceea ce priveste calitatea si rezistenta tesaturilor si a culorilor.

Garantia produsului este esentiala si poate varia in functie de oferta aflata pe piata. Unele masini de spalat au de la 12 luni pana la 4 ani garantie, in functie de politica comerciala a firmei respective.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.