Cum se poate corecta miopia cu ajutorul laserului? Descoperiti metodele inovatoare!

V-ati saturat sa purtati ochelari de vedere sau de lentile de contact? Laserul poate fi o solutie! De mai bine de 10 ani exista posibilitatea de a opera miopia cu ajutorul laserului. Laserul emite ultraviolete pentru a remodela corneea. Aceasta, poate fi o metoda care se dovedeste eficienta pentru cei cu astigmatism sau hipermetropie. Cum clinicile de chirurgie laser s-au inmultit, noi va oferim cateva informatii asupra tehnicilor de redare a vederii.

Tehnicile de redare a vederii

Exista doua metode de operare cu anestezie locala, PRK si LASIK. Alegerea se face dupa un examen oftalmologic aprofundat, tinandu-se seama de grosimea si curbura corneei. Candidatii la operatie trebuie sa aiba varste intre 20 si 40 de ani, iar dioptriile sa fie stabile de minim 2 ani.
PRK

Acest tip de operatie este destinat celor cu dioptrie mai mica de 6. Laserul dezlipeste suprafata corneei, dupa care o modeleaza. Operatia este foarte sigura si foarte scurta. Dezavantajul ei este acela ca pot aparea dureri timp de 2 zile de la operatie, iar vederea se stabilizeaza dupa o luna.
LASIK

Este o metoda mai recenta si este destinata celor cu miopii puternice, pana la 10 dioptrii. Operatia consta in a indeparta o parte din tesutul corneei, dupa care fasciculul laser aplatizeaza suprafata corneei. La sfarsit, tesutul taiat este pus la loc si lipit cu laserul. Cicatrizarea este rapida, iar vederea se stabilizeaza intr-o saptamana. Ambii ochi pot fi operati simultan.
Diferitele grupe de miopie

-miopii mici : pana la 4 dioptrii

-miopii medii : de la 4 la 8

-miopii forte : peste 8

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.