Obiectivele culturale ale orasului istoric Sibiu

Sibiul este considerat un important oras istoric si cultural, situat in sudul Transilvaniei. Orasul ne incanta prin obiective culturale (muzee, biserici istorice, cetati), dar si prin locuri de agrement: padurea Dumbrava, promenada, lacul glaciar Balea, statiunea de iarna Paltinis, ultimele doua aflate la numai cativa kilometrii distanta de oras.

Muzeele si bisericile istorice

Cele mai importante obiective culturale ale orasului istoric Sibiu sunt muzeele si bisericile istorice. Printre cele mai importante biserici istorice din Sibiu amintim: Biserica Evanghelica – cea mai impunatoare cladire din orasul istoric, Biserica Catolica – construita in spiritul barocului timpuriu vienez, Catedrala Ortodoxa – copie fidela a bisericii Sf. Sofia din Constantinopol, Biserica Ursuline, Biserica Franciscana – in interior este in stil baroc de tip sala, Biserica Din Groapa – in cimitirul de langa biserica sunt ingropate numeroase personalitati, Biserica Dintre Brazi – cel mai vechi edificiu de cult romanesc din Sibiu, Capela Sfintei Cruci – adaposteste o sculptura istorica numita Crucifix, Biserica Sf. Elisabetha – cu fatada in stil baroc, Sinagoga – formata dintr-un singur corp de cladire de plan dreptunghiular.

Printre primele obiective culturale de vizitat in Sibiu sunt muzeele. Acest oras istoric este locul unde s-a deschis primul muzeu din Romania – Muzeul Brukenthal – in anul 1817. Acest muzeu a devenit dupa 1990 Muzeul National Brukenthal care, pe langa Muzeul Brukenthal, mai cuprinde si alte muzee: Muzeul de Istorie, Muzeul de Istorie Naturala, Muzeul Farmaciei si Expozitia de Arme si Trofee de Vanatoare. Vizita muzeelor nu se termina aici! Mai sunt de vizitat si Complexul National Muzeal ‘Astra’, Muzeul Locomotivelor Cu Abur si Muzeele Satesti din jurul Sibiului.
Alte obiective culturale si turistice

Pe langa minunatele muzee si biserici istorice, la Sibiu putem admira splendoarea monumentelor arhitecturale: Turnul Sfatului – unul dintre cele mai cunoscute simboluri ale orasului, Zidurile cetatii, Bastionul Haller – construit in 1552, Casa Haller – construita in stil renascentist, Podul Minciunilor – primul pod de fier turnat din Romania etc.

Nici imprejurimile orasului istoric nu lasa de dorit… Sibiul este inconjurat de cetati sasesti unice in Romania, statiunea de iarna Paltinis, ocna Sibiului, statiunea montana Balea-Lac, iar zona etnografica a Marginimii Sibiului are multe pensiuni agro-turistice.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.