Ciupercile reduc riscul de raceala

ciupercaUnii dintre agentii cei mai puternici care sprijina sistemul imunitar provin din ciuperci, iar stiinta a inceput sa cerceteze acest vast depozit de medicamente naturale. Exista ciuperci care distrug virusii, ciuperci care ucid bacteriile, si chiar ciuperci care actioneaza impotriva infectiilor. Unele ciuperci pot distruge celulele canceroase, iar altele faciliteaza regenerarea nervilor. Ciupercile sunt incredibil de rezistente si pot supravietui chiar si in mediile radioactive.

 

Cateva lucruri despre ciuperci pe care merita sa le stii.

  • Rolul ciupercilor in natura. Ciupercile reprezinta sistemul de reciclare al naturii. Daca ciupercile nu ar fi existat, nu am fi avut plante, deoarece ciupercile descompun pietrele si materiile organice, transformandu-le in sol, care la randul sau, ofera cadrul optim pentru hranirea plantelor.
  • Cum se formeaza ciupercile? Ciupercile constituie, de fapt, doar corpul fructului unui organism mult mai vast. Miceliul este o retea complexa de ramificatii, prezenta in mediul natural. Prin intermediul miceliului ciupercile sunt capabile sa absoarba nutrientii de care au nevoie. Cand doua astfel de formatiuni compatibile se combina, miceliul rezultat produce, uneori, fructele pe care noi le numim ciuperci. Ciupercile, la randul lor, produc spori, care migreaza mai departe pentru a pune bazele unor noi colonii de miceliu, mentinand astfel ciclul vietii in natura.
  • Ciupercile si antibioticele. Sistemul nostru de viata este mult mai inrudit cu cel al ciupercilor decat ne imaginam. Impartasim aceiasi agentii patogeni, aceleasi bacteriil si aceiasi virusii. Ca reactie impotriva invazilor bacteriene, ciupercile au dezvoltat antibiotici puternici, care sunt eficienti si in cazul fiintelor umane. Penicilina, streptomicina, tetraciclina si toate celelalte antibiotice sunt obtinute din extracte fungice.
  • O ciuperca poate fi o clinica medicala in miniatura. Multe dintre ciupercile recunoscute pentru proprietatile medicinale deosebite cresc in copaci, spre deosebire de rudele lor apropiate de la sol. Aceste ciuperci de copac concentreaza substantele unice pe care arborele gazda le-a absorbit de-a lungul vietii sale, pe o perioada de zece, douazeci, sau chiar sute de ani. Multe dintre aceste specii de ciuperci joaca un rol esential in reciclarea nutrientilor prin descompunerea copacilor batrani. Ciuperca se ataseaza de zonele cu substante nutritive speciale, integrandu-le in propriul lor organism si transformandu-le intr-un adevarat centru medical in miniatura.
  • Utilizarea eficienta a ciupercilor. Din punct de vedere terapeutic, cea mai recomandata este utilizarea ciupercilor sub forma unui amestec de mai multe specii, urmand regula de baza „intregul este mai important decat suma partilor sale.” In primul rnad, este mai usor pentru agentii patogeni din corpul tau sa se adapteze si sa devina rezistenti la o singura ciuperca decat la mai multe. In al doilea rand, fiecare specie de ciuperci are un arsenal unic de agenti anti-infectiosi si imunomodulatori.

Un amestec eficient de ciuperci medicinale poate livra un efect terapeutic puternic, fie impotriva racelilor sezoniere sau a gripei, fie impotriva unor afectiuni mai grave, cum ar fi cancerul. Oricum, ciupercile pot fi un adjuvant excelent pentru o dieta sanatoasa si pentru mentinerea sistemului imunitar.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.