5 greseli frecvente in promovarea unei afaceri

Majoritatea persoanelor ce vor sa-si deschida o afacere actioneaza astfel: obtin o specializare intr-un anumit domeniu, isi construiesc un site de prezentare, deschid profile pe retelele de socializare, si apoi asteapata sa fie contactati de catre clienti. Aceasta nu este, insa, cea mai buna stratege. De multe ori este nevoie de o promovare activa a produselor sau a serviciilor pe care o companie isi propune sa le ofere clientilor.

Iata cateva sfaturi pentru a evita greselile frecvente in promovarea unei afaceri

  • Nu astepta clientul sa faca primul pas. Un potential client nu-si poate da seama singur de valoarea produselor sau a serviciilor unei companii, deoarece nu toti sunt specialisti in domeniul de activitate al acesteia. Publicul trebuie informat si educat in mod activ, prin intermediul strategiilor de marketing, prin furnizarea detaliilor si oferirea unei forme de consultanta.
  • Stabileste cu precizie un public tinta. Chiar daca pare o idee buna ca mesajul tau sa se adreseze unui public cat ma variat, aceasta strategie se poate dovedi ineficienta si poate incetini semnificativ procesul de vanzare. Este recomandata fixarea unui public tinta specific, ce va manifesta un interes imediat, si va fi dispus sa acorde fonduri in schimbul serviciilor sau produselor primite.
  • Afla care sunt nevoile clientilor. Motivele pentru care oamenii au nevoie de serviciile tale pot fi cu totul altele decat cele pe care le-ai anticipat. Intotdeauna este bine sa fii informat asupra nevoilor clientilor. Consulta periodic parerile acestora si intereseaza-te de modul concret in care sunt folosite produsele sau serviciile oferite de organizatia pe care o conduci. Foloseste-te de aceste cunostinte petru a construi o strategie de marketing eficienta.
  • Arata ca esti dferit. A fi cel mai bun in cadrul domeniului tau de activitate nu este intotdeauna singura prioritate. In schimb, a oferi o modalitate inedita de prezentare, poate fi baza construirii unei clientele fidele . Arata intotdeauna ca esti diferit fata de concurenta, si pune accentul pe unicitatea experientei oferite.
  • Pastreza legatura. Majoritatea anteprenorilor, care au reusit sa puna bazele unei afaceri de succes, uita uneori ca acest fapt se datoreaza construirii unei retele de contacte. Este intotdeauna recomandat sa pastrezi legatura cu fostii clienti, cu specialistii din domeniul tau de activitate sau cu persoane influente, ce au o reputatie pozitiva. Astfel, exista mai multe sanse ca numele organizatiei tale sa fie tot mai des intalnit de potentialii clienti.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.