(P) Sfaturi pentru alegerea numelui unui domeniu

Intr-o lume moderna, in care oamenii apeleaza frecvent la Internet pentru obtinerea informatiilor, este esential sa detii un site prin care sa iti promovezi afacerea, iar numele domeniului web trebuie sa reflecte tipul de activitate al afacerii tale. Si asta pentru ca vizitatorii sa-si aminteasca cu usurinta de site-ul tau. Mai mult decat atat, oamenii nu simt nevoia sa memoreze denumiri ce nu au legatura cu aria lor de interes. De fapt, singurii care vor depune un efort in acest sens sunt companiile concurente, interesate de preturile tale, pentru a le compara cu ale lor.

Cateva sfaturi pentru alegerea unui nume de domeniu potrivit :

  • Numele domeniului si numele brandului. Multi oameni cred ca numele de domeniu trebuie sa fie un nume generic, cum ar fi, spre exemplu, „automobile.com”, daca activeaza in domeniul vanzarii de autoturisme. Dar, aceste denumiri generice sunt fie deja utilizate, fie sunt vandute la preturi foarte mari. Daca ai deja un brand cunoscut, atunci cumpara un nume de domeniu care sa contina brandul, iar daca inca nu ai lansat afacerea si nu te-ai gandit la un nume care sa poata fi brand-uit, noi iti propunem cateva idei aici.
  • Lungimea ideala. Un nume de domeniu poate avea pana la 67 de caractere, iar folosirea optima a acestora a fost intotdeauna o tema de dezbatere, multe din argumente fiind chiar de natura academica. Este din ce in ce mai dificil sa gasesti un nume scurt si semnificativ. Pe de alta parte, numele lungi au avantajele lor, cum ar fi o exprimare completa a domenilui de activitate al site-ului. Pana la urma, ceea ce conteaza este ca numele de domeniu sa fie la indemana celor ce navigheaza pe Internet.
  • Com, org sau net? In cazul in care un site prezinta serviciile sau produsele unei afaceri locale, cum ar fi catering sau o agentie de recrutare, este recomandata folosirea unui nume de domeniu si a unei extensii specifice zonei in care iti desfasori activitatea. Dar, in cazul in care afacerea ta se extinde la nivel international, trebuie sa folosesti o extensie potrivita, cum ar fi .com sau .net. .NET („network”=retea) este o extensie frecvent utilizata pentru numele de domeniu al site-urilor furnizorilor de servicii web si web-hosting; .ORG, adica „organizatie” este este o extensie web utilizata de grupuri non-profit sau asociatii profesionale guvernamentale; .INFO este extensia pentru nume de domenii pentru site-uri de informare/stiri. Domeniile web cu extensia .ro se achita pe viata, in timp ce restul extensiilor se achita lunar. Protejeaza-ti brandul si inregistreaza toate extensiile importante .EU .COM .NET
  • Cumpararea numelui de domeniu. Ce se intampla daca nu poti obtine numele de domeniu dorit? In acest caz, totul depinde de cat de hotarat esti. Daca ai deja stabilit un nume de brand, prin care esti recunoscut pe piata, probabil ca nu vei dori sa renunti la el doar pentru ca n-ai putut obtine un nume de domeniu care contine brandul. La urma urmei, ti-a luat o multime de timp si bani pentru a te face cunoscut sub acest nume. Astfel, cea mai buna alternativa este sa incerci sa cumperi numele de domeniu de la proprietarul sau actual.

Stabilirea unui nume de domeniu potrivit afacerii tale este cel mai important lucru inaintea lansarii unui site. Si asta pentru ca vrei sa te asiguri ca vei avea cat mai multi vizitatori, si ca oamenii care au un interes real pentru domeniul tau de activitate te vor gasi cu usurinta.

Vrei sa inregistrezi un nume de domeniu ? WebHosting4.NET iti ofera posibilitatea sa inregistrezi un nume de domeniu in numai cateva minute!

Iata cat costa un domeniu web, in functie de extensie:

Extensie              Pret       Perioada

.RO        34.99 Eur             pe viata

.EU         7.99 Eur               /an

.COM    9.99 Eur               /an

.NET      9.99 Eur               /an

.ORG     9.99 Eur               /an

.BIZ        9.99 Eur               /an

.NAME 9.99 Eur               /an

.INFO    9.99 Eur               /an

.US         7.99 Eur               /an

.COM.RO            34.99 Eur             pe viata

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.