Top 5 al celor mai bine vandute carti

Tema celor mai bine vandute carti a fost un subiect de dezbatere constant in lumea academica, dar popularitatea unei carti tine mai mult de succesul comercial decat de alti factori. Insa nu exista o formula stabila pentru a estima succesul pe piata unei carti, fie din cauza ca editorii nu pot stabili numarul total de vanzari, fie ca astfel de rapoarte pot fi eronate.

Iata care este top 5 al celor mai bine vandute carti din toate timpurile

don-quixote

1. Don Quixote. Romanul lui Miguel de Cervantes despre un om care devine atat de indragostit de povestile cu cavaleri incat decide sa devina el insusi un cavaler, este unul din primele romane scrise vreodata si a fost initial publicat in 1612. In timp ce romanul se bucura si in zilele noastre de o imensa popularitate, nu se pot estima cifrele de vanzari din timpul aparitiei. Cu toate acestea, cercetatorii estimeaza ca acest roman a fost vandut de-a lungul timpului in 500 de milioane de exemplare.

Xinhua_zidian

2. Xinhua Zidian. Acest dictionar de limba chineza a fost publicat pentru prima data in 1953 si a devenit dictionarul standard in randul elevilor din China. Faptul ca a fost utilizat pe scara larga in randul celei mai numeroase populatii de pe planeta, aceasta carte se bucura de un numar de 400 de milioane de exemplare vandute.

tale_of_two_cities_cover

3. Poveste despre doua orase. Publicat pentru prima oara in 1859, acest roman de Charles Dickens analizeaza luptele de clasa care conduc la Revolutia franceza si exprima adevarul incomod ca uneori revolutionarii sunt mai rai decat sistemul. Deoarece aceasta carte este in domeniul public si a fost publicata in numeroase editii pe parcursul ultimilor 150 de ani, este imposibil de stabilit numarul exact de exemplare vandute, dar acesta este estimat la 200 de milioane.

lotr

4. Stapanul inelelor. Genul fantastic ocupa un loc important in literatura moderna si se diferentiaza semnificativ de genul stiintifico-fantastic. „Stapanul inelelor” de J.R.R. Tolkien este, probabil, lucrarea care a stabilit matricea genului fantastic modern. Chiar daca nu este vorba de o singura carte, ci de trei volume, „Stapanul inelelor” merita un loc in acest clasament, cu mai bine de 150 de milioane de exemplare vandute.

harry-potter-and-the-sorcerers-stone

5. Harry Potter si Piatra Filozofala. Primul volum din seria scrisa de J.K. Rowling trateaza subiectul unor tineri magicieni care traiesc intr-o lume moderna in care magia inca exista. Volumul a fost publicat pentru prima data in anul 1997 de multe edituri din diferite tari si a fost vandut in 107 milioane de exemplare, plus sau minus 20 de milioane.   

1 comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.