(P) Top 5 cele mai potrivite orase pentru practicarea ciclismului

Mersul pe bicicleta reprezinta unul din cele mai comode si mai eficiente mijloace de transport in mediul urban. Odata cu dezvoltarea, orasele noastre au nevoie din ce in ce mai mult de solutii moderne de deplasare. Investirea de fonduri pentru realizarea unor infrastructuri favorabile mersului pe bicicleta reprezinta o idee moderna si inteligenta. Unele orase au abordat deja aceasta politica, altele nu.

Orasele cele mai prietenoase pentru ciclistii din lume

  1. Utrecht, Olanda. Unul din cele mai populate orase din Olanda este totodata si cel mai potrivit pentru cei ce practica mersul pe bicicleta. In centrul acestui oras, pana la 50% din totalul plimbarilor au loc pe bicicleta, iar autoritatile locale construiesc una din cele mai mari parcari pentru ciclisti din lume. Ciclismul in Utrecht este tratat pe picior de egalitate cu mersul pe jos, iar castile de protectie si articolele de imbracaminte reflectorizante sunt foarte rar utilizate.
  2. Sevilla, Spania. Sevilla este locul ideal pentru biciclisti. In 2006, guvernul capitalei andaluze a decis sa ia masuri pentru combaterea traficului incomod, extins pe perioada a 4 ore de varf pe zi. In ciuda scepticismului, autoritatile au realizat aproximativ 80 de km de piste pentru ciclisti intr-un singur an.
  3. Montreal, Canada. Montreal a inceput constructia traseelor urbane pentru ciclisti inca din anii 1980, iar in prezent acestea se intind pe o distanta de 645 de km. Orasul beneficiaza de o utilizare remarcabila a bicicletelor, in ciuda faptului ca temperatura in timpul zilelor de iarna poate atinge peste 10 C. Studiile arata ca aproape jumatate din populatia adulta a orasului foloseste bicicleta ca mijloc de transport, cel putin o data pe saptamana.
  4. Copenhaga, Danemarca. Mai mult de jumatate din locuitorii capitalei daneze folosesc bicicleta pentru a se deplasa la locul de munca sau la scoala. De asemenea, multe din biciclete sunt disponibile pentru a fi inchiriate de catre turisti, dimensiunile compacte ale acestora si toleranta soferilor in trafic fac din acest oras unul dintre cele mai prietenoase locuri pentru ciclisti. Liderii orasului au intentia nu doar de a creste numarul de persoane care folosesc bicicleta ca mijloc de transport, ci si de a face cunoscuta aceasta initiativa in alte locuri.
  5. Berlin, Germania. Berlinul este un exemplu remarcabil in ceea ce priveste utilizarea bicicletelor ca mijloc de transport. Aproximativ 13% din toate deplasarile urbane se produc cu ajutorul bicicletei, iar in suburbii procentajul creste pana la 20%. Acest lucru este deosebit de impresionant daca luam in considerare traficul intens caracteristic capitalei unui stat puternic urbanizat. Majoritatea berlinezilor traiesc in apartamentele cladirilor cu curti interioare, care reprezint un spatiu ideal pentru parcarea bicicletelor.

BikeXCS.ro, magazinul de biciclete, piese de schimb si echipamente, incurajeaza viata sanatoasa, sportul si natura. Iti oferim cele mai bune biciclete, potrivite atat pentru adulti cat si pentru copii. Biciclete pentru oras, biciclete MTB, biciclete treking si Cruiser, toate la cele mai bune preturi de pe piata. Te asteptam online, pe http://www.bikexcs.ro, si in magazinele noastre fizice din Bucuresti.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.