5 lucruri pe care le-am invatat in 2 ani de freelancing

 

  • Daca esti un bun specialist, nu inseamna ca esti si un bun manager. Pe langa munca efectiva, trebuie sa te ocupi de partea administrativa si contabila, de relatiile cu clientii, de promovare.
  • Nu le poti face singur pe toate. La inceput incercam sa fac eu aproape toate taskurile. Cu timpul, am invatat sa am rabdare si sa transmit know-how-ul mai departe. Astfel am avut mai mult timp liber si stresul s-a redus, caci am transferat taskurile usoare, dar consumatoare de timp, si m-am putut concentra pe cele dificile, care necesitau expertiza mea.
  • Fa o treaba buna si rezultatele nu vor intarzia sa apara. Majoritatea clientilor au venit din recomandari. Atunci cand iti dai interesul, esti transparent si corect, clientii te apreciaza si te recomanda. Iar cu un client venit printr-o recomandare, totul decurge mult mai usor. Are incredere in tine si este deschis la propunerile tale, deoarece stie ca metodele si strategiile tale au functionat si la altii.
  • Organizarea este esentiala. Este foarte important sa stii sa te organizezi si sa iti organizezi echipa. Crearea unei liste cu toate taskurile pe luna sau saptamana in curs sau a unei liste cu tot ceea ce ai de facut pentru fiecare client, salveaza extrem de mult timp. Stii exact ce ai de facut de pe o zi pe alta si nu trezesti ca ai intr-o zi o gramada de deadline-uri.
  • Invata sa spui NU. Atunci cand ai un client dificil, poate fi mai bine sa renunti la el, pentru a nu pierde timp si bani.

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.