5 moduri in care iti poti omori credibilitatea

A fi credibil este o calitate importanta, indiferent de profesie. Este nevoie de timp, rabdare si perseverenta pentru a castiga increderea unui angajator sau a unui partener de afaceri. Liderii credibili au adepti mai entuziasti si mai dedicati, profesionistii care lucreaza in vanzari au nevoie de credibilitate pentru a-si vinde produsele, iar o persoana care isi prezinta C.V.-ul unui angajator trebuie sa-l convinga in privinta abilitatilor sale. Dar uneori, se poate intampla sa comiti o gafa care sa-ti omoare credibilitatea.

Cateva exemple de lucruri care-ti pot reduce credibilitatea

  • Postarea unei fotografii neprofesionale. Una din cele mai frecvente erori este postrarea unei imagini de profil nepotrivite. Un C.V. online, spre exemplu, nu trebuie sa contina poze in ipostaze indecente sau in tinuta de club. De asemeni, calitatea imaginii conteaza, deoarece iluminatul sau incadrarea joaca un rol important in scoaterea in evidenta a calitatilor estetice. Cel mai bine este sa angajezi un fotograf profesionist si sa ceri parerea unei persoana obiective, pentru alegerea unei poze de profil.
  • Recomandarile. Rolul recomandarilor este aceala de a te face mai credibil, dar uneori poate avea tocmai efectul opus, daca exprimarea este una pompoasa, iar comentariile sunt evident exagerate. Recomandarile trebuie sa aiba un continut real, fara a fi prea incarcate cu superlative.
  • Informatiile personale. Un profil prin intermediul caruia doresti sa obtii un loc de munca, trebuie sa reflecte viata ta profesionala. Din pacate, unii cred, in mod eronat, ca viata lor personala este relevanta, cand de fapt, oamenii cu care lucreaza, sau pentru care lucreaza, nu sunt interesati de hobby-uri, ci de activitatea profesionala si de realizarile concrete din domeniu.
  • Nu da motive de indiscretie. Uneori, oamenii care sunt interesati sa lucreze cu tine, vor cauta pe internet informatii suplimentare, bazate pe cele din profilul tau. Din nefericire, acestia pot gasi, de exemplu o poza indiscreta sau vreun comentariu nefavorabil la adresa ta. Pentru a evita o astfel de situatie, nu oferi informatii ce ar putea duce la aflarea unor detalii din viata ta personala.
  • Greselile gramaticale. Pentru majoritatea oamenilor, prezenta unor greseli gramaticale in prezentarea unui profil online sau a unui C.V., este un semn de lipsa de educatie sau de neglijenta. Daca ai dificultati in acest sens, consulta o persoana care are cel putin cunostinte minime de lingvistica, pentru a-ti corecta greselile de scriere.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.