Culoarea in Designul Floral

Ca in orice practica artistica, si in designul floral utilizarea culorii are o importanta aparte. Culoarea genereaza prima impresie si emotia oricarui buchet de flori. In functie de gama de culori, buchetul de flori sau aranjamentul floral isi capata primele adjective: luminos si vesel, pur, cald, eclectic si modern. 

Culorile cu contrast ridicat, cum ar fi galbenul si movul, creeaza adesea impresia de neobisnuit si veselie, in timp ce o paleta mai monocromatica de roz va aparea mai subtila si mai coeziva.

Rozul pal si galbenul pal vor sugera tinerete, primavara si liniste. Cu un auriu stralucitor si un rosu intens vei obtine un aranjament dramatic de toamna! Totul tine de ce vrei sa transmiti cu aranjamentul floral creat. Sau, mai bine, ce isi doreste clientul care comanda flori, sa transmita destinatarei. 

Combinatii de culori intr-un buchet de flori

Cine a zis ca nu poti combina roz cu albastru/verde in acelasi aranjament floral? Totusi, tine de nuante! Nu orice roz merge cu orice nuanta de verde. De exemplu, rozul pal merge cu turcuoaz. 

 Combina intr-un buchet de flori culori pamantii cu alte culori pamantii, pastel cu pastel. Cand ai culori puternice si vrei sa le scoti si mai mult in evidenta, alege culori contrastante. Alege nuante mai soft daca vrei sa “tai” din impactul vizual puternic al florilor principale. 

Scheme de culori ambalaje si flori 

Conteaza mult si culoarea ambalajelor florale. Daca folosesti coli de hartie sau coli plastifiate pentru impachetarea florilor, afla ca poti suprapune mai multe coli, din materiale diferite (exterior hartie, interior plastic), in culori diferite. Exista si ceolofan pentru flori in 2 culori fata-verso- de tipul rosu-negru, roz pal – gri, culoare- imprimeu hartie ziar. 

In cadrul aceluiasi buchet de flori se pot intercala si ambalaje din dantela, plasa de iuta pentru un aspect diafan, romantic. Se potrivesc florilor fine, gingase.  

Nu trebuie sa lipsesca panglica ce va lega cu fundita buchetul de flori. Culoarea panglicii poate fi in contrast sau similara cu cea a florilor/ambalajului, in functie de efectul pe care vrei sa il obtii.

Pentru inspiratie vezi aici diverse tipuri de ambalaje pentru flori – din materiale diferite si in culori variate: https://www.megapacking.ro/ambalaje-pentru-flori/ 

Mai jos o paleta de culori pastel, perfecta primavara asta. 

Roata culorilor – ca punct de plecare in schema de culori 

Culorile principale de pe roata sunt si cele mai importante: galben, albastru si rosu. Din aceste culori sunt produse toate celelalte culori si nu poti obtine aceste culori amestecand oricare alta, ai nevoie de rosu pentru a face rosu si albastru pentru a face albastru. Pornind de la aceste trei culori putem obtine restul nuantelor: albastru si galben fac verde, galben si rosu fac portocaliu, iar rosu si albastru fac violet. Acestea sunt culorile secundare. Putem merge chiar mai departe, amestecand culorile adiacente pentru a crea culori tertiare (albastru-verde sau teal; galben-verde sau chartreuse; rosu-violet sau fucsia).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.